Hvad er integreret medicin

Integreret medicin har fokus på sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse kombineret med det allerbedste fra den vestlige medicin med det bedste fra den komplementære verden.

Integreret medicin tager højde for alle de faktorer, der påvirker dit helbred og har fokus på dit fysiske, mentale og følelsemæssige velbefindende.

Integreret medicin er egentlig bare god medicin og fremtidens medicin.

Min mission

Din krop besidder en helt unik helingsevne med et unikt helingspotentiale. Som læge ser jeg det som min fornemste opgave at hjælpe dig med at understøtte dit helingspotentiale og og optimere din generelle sundhed og velbefindende.

Hvorfor integreret medicin?

Vi har meget at være taknemmelige for når det kommer til moderne vestlig medicin. Vestlig medicin er særdeles effektivt når det handler om akutte livstruende tilstande. Men trods de mange utrolige fremskrift inden for moderne medicin står vi over for en stigende byrde af kroniske sygdomme. Vi har behov for at fokuserer mere på forebyggelse og velvære. Det er nødvendigt, at vi gør en aktiv indsat for at forebygge sygdomme og optimere vores helbred.

Vi passer i mange tilfælde bedre på vores bil og sender den til service i højere grad end vi plejer vores kroppe. Vores moderne livstil er udfordrende for kroppen. Vi bliver nødt til at opfylde kroppens helt basale behov og jævnligt pleje kroppen for at maskineriet skal fungere optimalt.  Når du går på kompromis med dine basale behov og kroppens basale pleje svarer det til, at du sætter et sort stykke tape over instrumentbrættet på din bil. Bilen er som din krop mere tilbøjelig til at få skavanker, motoren fungerer dårligere og skal til sidst på værksted. Manglende energi og overskud, smerter, hyppige forkølelser mm. er tegn på at maskinen ikke er velsmurt.

Vi kan med simple tiltag styrke kroppens egne helende funktioner. Livsstilændringer, stress reducering, fokus på sund nærende mad, rigeligt væskeindtag og regelmæssig bevægelse, de rigtige vitaminer og kosttilskud, sørge for at vores søvn er regenererende og undgå giftstoffer i vores hverdag er nogle af de tiltag vi gør for at styrke kroppens egne indre helende funktioner.

Integreret medicin tager det bedste fra den vestlige medicin og kombinerer med det med det bedste fra den alternative verden. Integrerert medicin er bygget på evidens.

Integreret medicin er også

BIOHACKING

Er et stærkt voksende område og handler om “hacke” vores biologiske funktioner  for at undestøtte kroppen. Ved at tage kontrol over dit liv, din krop og sind – og benytte videnskab, teknologi og biofeedback, kan du optimere kroppens funktioner til at bliver sundere, stærkere, få mere energi osv. Biohacking bruges til at opnå den bedste udgave af dig selv.

KOSTTILSKUD

Hvilke kosttilskud er de rigtige? og har du styr på om dine naturpræparater interagerer med hinanden, og med den medicin du evt. får? Får du blodfortyndende og har hørt,  at der er visse kosttilskud man skal være opmærksom på? Bør jeg spise fiskeolie? Bør jeg fortælle min læge om mine kosttilskud?

Jeg hjælper dig at tage kloge valgt for dit helbred. Med udgangspunkt i tilgængelig forskning og faglighed finder vi sammen det der giver mening for dig og det din krop har brug for.

ANTI-INFLAMMATION

Vores moderne livsstil bidrager til en stor del af vores inflammation. Der er imidlertid mange ting, du selv kan gøre for at begrænse og reducere inflammation i kroppen. Der er visse fødevare, der reducerer inflammation og andre der øger inflammation. Inflammation hænger også tæt sammen med stress og ved at reducere dit generelle stress niveau kan du mindske inflammationen i kroppen.

Jeg har stor fokus på inflammation i mine konsultationer og sammen finder vi de områder hvor du kan optimere dit inflammationsniveau.

VEJRTRÆKNING

Vejrtrækning er et ekstra kraftfuld værktøj og i min optik stærkt undervurderert. Jeg har set store ændringer hos mennesker som begynder at arbejde bevidst med deres vejtrækning.

Åndedrættet er kroppens eneste funktion, der kan udføres bevidst og ubevidst (fraset blinken som kun sker i vågen tilstand). Vejrtrækningen foregår helt automatisk og ved at bevidst påvirke denne automatik, kan du regulere dit parasympatiske nervesystem som er ansvarlig for at modvirke stressresponset.

NATUREN PÅ RECEPT

Forskning har vist at det at være engageret i og færdes i naturen er forbundet med flere sundhedsmæssige fordele. Man ser forbedringer i opmærksomhed, adfærd, kreativitet, kognition, humør, social forbundethed, fysisk sundhed, afslapning. Studier viser især positiv effekt på adhd og depression, blodtryk og stress og angsttilstande.

DIN PENSIONSOPSPARING

Invester i dit helbred – din krop kan lide kontant afregning og er verdens hårdeste bankrådgiver – har du lånt for meget er det tilbagebetaling med renters rente. Omvendt har du plejet den godt undervejs vil den give din investering igen.

Der er meget du kan gøre for at bremse din fysiologiske aldring og det er ikke nødvendigvis så kompliceret som du tror.